„Šiandien nežinau, kur dėti savo laimę! Dainuoti? Šaukti? Šokti? Bėgti? Pilti vyną? Iškepti ką nors ypatingo? Viską!“, – sako Ilzė.

Kaip „Be Tabu“ pasakojo Ventspilio gyventoja, jos vidinis vaikas negali nustoti džiaugtis šiuo radiniu. Ji dažnai vaikšto pajūriu ir prieš kelias dienas rado nuostabių, bet mažų gintaro akmenukų. Tačiau sekmadienio rytą ją apėmė ypatinga nuojauta, kad ji turi eiti į pajūrį.

„Kai sekmadienį pabudau, pajutau, kad turiu eiti prie jūros. Pasiėmiau savo šunį ir nuėjau prie jūros“, – pokalbyje pasakoja ji.

Pasivaikščiojimo metu ji jau buvo radusi 10 gana didelių gintarų, kuriais labai džiaugėsi, tačiau tada prieš jos akis iškilo didžiulis gintaro gabalas. Jos galvoje sukosi dvi mintys: jis priklauso jai ir kartu ji negalėjo patikėti, kad jai pavyko rasti kažką panašaus.

Ilzė paaiškino, kad ir toliau džiugins savo vidinį vaiką 138 gramų lobiu. Ji taip pat atskleidė, kad pirmąjį gintarą rado 2020 m.

Pažymėtina, kad ieškotojai dažnai painioja tikrąjį gintarą su vadinamuoju netikruoju gintaru arba baltuoju fosforu, kuris gali degti. Beveik kasmet kas nors nusidegina rankas nuo degančio fosforo. Fosforas labai greitai įkaista ir gali užsidegti, pavyzdžiui, kišenėje.

Kaip atskirti tikrą gintarą nuo fosforo? Tikrasis gintaras yra blizgus, o fosforas visai neblizga ir yra žalsvai gelsvos spalvos.